Sunday, 11 September 2016

PREMIUM BEAUTIFUL AND I

Bismillahirrahmannirrahim ...

Back to 2014 , 

since 2014 I'm not feeling well since form 5 . I've back pain 
but in 2016 , I seems this as an opportunity to use PREMIUM BEAUTIFUL WAIST NIPPER .


Just because of my health issue , back pain yang tak berkesudahan . I can't using any pillow when I want to sleep . Sakit yang amat sangat . cuma mampu tahan dan menangis .

yes I do hate Hospital just because of " layanan " yang tak baik yang pernah I dapat . 

my back pain bukan lah perkara yang main-main .

and maybe , my body posture inccorrect...

and ada lah yang berkata pada Aida 

" dah kurus keding , pakai PB lagi . Nak badan macam mana lagi ? "

I pakai sebab kesihatan ,sebab FYI PB 70% KESIHATAN DAN 30% KECANTIKAN 

so bagi I tak salah kalau nak pakai PB even badan kurus ke apa.
yang penting I just want to invest on my health . sebab kesihatan tu penting bagi I .

Nikmat yang Allah bagi mestilah kita pelihara dengan baik dan jangan sia-siakan .

Manusia bukan seperti barang yang boleh dibeli .
kereta boleh ukar ganti 

badan , & kesihatan tak akan .

jadi nikmat Allah bagi gunakanlah sebaik-baiknya


with love ,
COACH AIDA ,
YOUR PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT 


Monday, 8 June 2015

Orang kata aku lahir dari perut ibu
(bukan org kata...memang betul)
Bila dahaga, yang susukan aku....ibu

Bila lapar, yang suapkan aku...ibu
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. .ibu
Kata mak, perkataan pertama yang aku sebut...ibu
Bila bangun tidur, aku cari....ibu
Bila nangis, orang pertama yang datang ....ibu
Bila nak bergesel, aku duduk sebelah....ibu
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya...ibu
Bila merajuk, yang memujukku cuma....ibu
Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah....ibu
Bila takut, yang tenangkan aku....ibu
Bila nak peluk, yang aku suka peluk....ibu
Aku selalu teringatkan ....ibu
Bila sedih, aku mesti talipon....ibu
Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu.....ibu
Bila bengang.. aku suka luah pada..ibu
Bila takut, aku selalu panggil... "ibuuuuuuuuuu"
Bila sakit, orang paling risau adalah....ibu
Bila nak exam, orang paling sibuk juga....ibu
Bila buat hal, yang marah aku dulu....ibu
Bila ada masalah, yang paling risau.... ibu
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni..ibu
Yang selalu masak makanan kegemaranku...ibu
kalau balik ke kampung, yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk.....ibu
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku....ibu
Yang selalu berleter kat aku...ibu
Yang selalu puji aku....ibu

Yang selalu nasihat aku....ibu
Bila nak kahwin..Orang pertama aku tunjuk dan rujuk.....ibu
Aku ada pasangan hidup sendiri....
Bila seronok, aku cari....pasanganku
Bila sedih, aku cari....ibu
Bila berjaya, aku ceritakan pada bu
Bila gagal, aku ceritakan pada ibu
Bila bahagia, aku peluk erat...ibu
Bila berduka, aku peluk erat....ibu
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....ibu
Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"
Selalu..ibu ingat kat aku
Entah bila... aku nak talipon ibu
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk emak
Renungkan:
"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja... bolehkah kau kirim wang untuk ibu?
ibu bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".
Berderai air mata jika kita mendengarnya........
Tapi kalau ibu sudah tiada..........
IBUUUU...RINDU IBU.... RINDU SANGAT....
Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....
berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....
berapa ramai yang sanggup mengantikan lampin ibunya.....
berapa ramai yang sanggup membersihkan najis ibunya.......
berapa ramai yang sanggup membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....
dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......


"WE NEVER KNOW THE LOVE OF THE PARENT UNTIL WE BECOME PARENTS OURSELF"